MCT

La Mancomunitat Camp de Túria ha mantingut aquest matí una reunió de treball per a posar en marxa l’Oficina de Projectes Europeus. La presidenta de l’ens supramunicipal, Lola Celda, s’ha reunit amb el president de la comissió d’assumptes europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud i assessor de la Generalitat Valenciana per a la cerca de fons europeus, Bartolomé Nofuentes.

La reunió ha comptat també amb la participació del responsable de Projectes Europeus de la Mancomunitat i regidor de Riba-roja de Túria, José Ángel Hernández; i el regidor i responsable de Projectes Europeus de l’Ajuntament de l’Eliana, Jorge Pérez, a més de la directora del Departament de Promoció Econòmica, Chelo Herráez.

La cita ha servit per a conèixer els objectius que haurà de complir la nova oficina i que passen per generar plans d’àmbit comarcal en línia amb l’Agenda 2030 i els ODS, així com acostar i assessorar en paral·lel la posada en marxa d’oficines locals.


Anteriorment, la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria havia participat en un desdejuni informatiu organitzat per València Plaza i la Mancomunitat de l’Horta Sud. En ell, han estat presents diverses mancomunitats de la província de València així com el vicepresident tercer de la Diputació de València, Carlos Fernández Bielsa¸ i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro. En la cita s’ha parlat en profunditat de fons europeus per a les mancomunitats i els municipis i com poder accedir al finançament.

“Tenim un repte per davant i és poder aconseguir projectes que aglutinen a tots els municipis i que beneficien a tota la població, millorant la qualitat de vida de la ciutadania. És una tasca difícil, la Mancomunitat Camp de Túria gràcies a l’Observatori d’Ocupació i Empresa i l’Estratègia Territorial té marcades les línies d’actuació. Estem en una carrera de fons i necessitem el suport de les administracions per a poder accedir a aquests fons”, ha explicat Celda.