LLÍRIA, 10 de maig. La Mancomunitat Camp de Túria va signar en el mes de març un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Riba-Roja del Túria perquè els usuaris del Centre Ocupacional,

que es troba en esta localitat, realitzen treballs dins del Programa ‘EcoRiba Integra’.

El grup format per 15 persones, usuàries del Centre Ocupacional, s’encarreguen de realitzar la recollida de paper i plàstic dels edificis públics i institucions educatives del municipi.

D’esta manera es planteja, d’una banda, afavorir la integració social de les persones amb diversitat funcional i per un altre, pretén complir amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar als veïns de la importància del reciclatge per a la conservació del medi ambient.

centro ocupacional_ecoriba2

Els professionals del Centre consideren una gran oportunitat el fet que els usuaris realitzen un treball útil i visible que possibilita una major integració social, ja que ells mateixos també es converteixen en transmissors del valor de la cura del medi ambient, mitjançant el reciclatge, i alhora estan en contacte directe amb els treballadors de les institucions municipals, amb professors i amb alumnes.

El grup de treball, dividit en tres subgrups, es responsabilitzen cadascun d’ells d’una zona del municipi; d’esta manera es recicla en col·legis, Casa de la Cultura, Central de Policia, escoletes, estant previst l’ampliació del treball al centre Social, CIJ, Ajuntament i biblioteques.