La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Mª Dolores Celda, ha signat este matí en la seu de l’ens supramunicipal al costat de la Directora General del Servef, Rocío Briones, l’Acord Territorial d’Ocupació.

L’Acord Territorial d’Ocupació és una eina per a reduir la desocupació en la comarca Camp de Túria; es tracta de sumar entitats que servisquen com a instrument eficaç per a articular amb major potencia les iniciatives impulsades pels ajuntaments i els agents socials, i de promoure accions innovadores en el territori.

En definitiva, es tracta d’un compromís que se signa per a marcar l’estratègia de la comarca centrada en la creació d’ocupació i en la cerca de nous enfocaments cap al mercat de treball a l’escala local i comarcal.

“El Pacte Territorial d’Ocupació és una declaració d’intencions. És la primera vegada que en esta comarca, amb més de 150.000 veïns, s’engega una iniciativa com esta. Hem d’encaminar els nostres cursos de formació a les necessitats que demane la indústria i el comerç comarcal per a crear una xarxa de proveïment entre oferta i demanda”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

Per la seua banda, la Directora General del Servef, Rocío Briones, ha destacat que amb esta signatura “és l’inici de la possibilitat que la comarca es puga posar a treballar en la primera fase que és la del diagnòstic. Hem de tenir una foto de la generació d’ocupació en la comarca, hem de saber com estan les empreses, els comerços… per a prendre decisions que milloren l’ocupació”.

Els signants han sigut la Secretària Territorial Intercomarcal d’UGT, Pilar Tarragón; el Secretari General de Comarques d’Interior de CCOO, Juan Valero; el president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Rafael Pardo; la secretària general de l’Agrupació d’Empresaris de L’Eliana, Carmen García; el president de l’Associació de Comerç i Empresa de Benissanó, Gonzalo Deval; el president de la Federació del Comerç de Llíria, Jorge Navarro; el president dels Empresaris de Benaguasil; Rafael Català; el president de l’Associació de Comerciants de Bétera, David Carrasco; el president de l’Associació de Comerciants de la Pobla de Vallbona, José Durà; el president de Viu L’Eliana, Sergio Podscharly; el president de l’Associació de Comerciants i Professionals de Vilamarxant, Joaquín Escamilla, i el president de Acoprasab, Álvaro Iborra. A més, en l’acte també han estat presents alcaldes, alcaldesses, regidors, regidores i adls dels municipis que conformen la Mancomunitat Camp de Túria.